Totalt antall sidevisninger

mandag 2. mai 2011

Olivenolje istedenfor smertestillende piller.

Du har sikkert hørt at en ss olivenolje hver dag skal gi helsegevinst, men du viste sikkert ikke at det kan hjelpe og forebygge en rekke sykdommer. Invister to minutter til lesing av dette.
Kan en tradisjonell mat har smerter og betennelser-reduserende effekt lik over disk smerte medisin som ibuprofen?

Forskere fra Italia, Spania, USA og Australia har oppdaget at ekstra virgin olivenolje kan gi betydelige helsegevinster, inkludert muligheten til å bidra til å redusere smerter og betennelser.

Denne robuste, flavorful olje er et eksempel på mat som medisin konsept, som matvarer kan ha en kraftig innvirkning på helsen.

En mytiske, Sacred Oil  



Fra antikkens Hellas til Det hellige land, har olivenolje blitt verdsatt. Feiret som hellig i gresk mytologi, olivengrenen symbolisert fred i hellenistisk kultur. Bevis for denne gamle oljen ble oppdaget i 1901 på «rommet med Olive Press" på Knossos på Kreta i det østlige Middelhavet. Derfra oliven ble presset inn i olje over 4500 år siden og olivenolje ble eksportert til Nord-Afrika og fastlandet i Hellas.

Dyrking av oliventrær spredt rundt Middelhavet der olivenolje blomstret sammen med mange tidlige sivilisasjoner. Bibelen taler om olivenolje, og det har blitt brukt av kristendommen og jødedommen som en hellig salvelse olje.

I dag, de store produsentene av olivenolje er Spania, Italia, Hellas, Tunisia, Tyrkia, Marokko og Syria.

Men den økende populariteten av olivenolje kan sees i spredningen av dyrking rundt om i verden til land som USA, Chile og Sør-Afrika. Australia har blitt en energisk olivenolje produsent og eksportør, og har nettopp annonsert en post avling.

Under reiser med familien min fra sør i Frankrike til Toscana til Hellas har jeg vært vitne til den spesielle skjønnheten i oliventre og smakte dens frukt. Som tåler varme, sol og overleve på bare litt fuktighet, ble den hardføre oliventre et ikon i Middelhavsregionen. Minusgrader, men kan skade trærne og avlingen.

Spise sunt med olivenolje

Extra virgin olivenolje kan bidra ernæringsmessig støtte i kampen mot slike helseproblemer som leddgikt, hjerte-og karsykdommer, høyt kolesterol, og i smertebehandling.

En forskningsstudie fra Spania har vist at høyere olivenolje forbruk er knyttet slankere kroppsvekt, en viktig faktor i forebygging av kroniske tilstander.

En annen studie fra universitetene i Navarra og Las Palmas de Gran Canaria i Spania sett på hvordan dietter inkludert olivenolje kan beskytte mot depresjon: Bad Fett knyttet til depresjon

Naturlig Painkiller Oppdaget i Olive Oil

Nyere forskning har identifisert antioksidant som heter oleocanthal, som bare finnes i ekstra virgin olivenolje. Forskere ved Monell Chemical Senses Center i Philadelphia, fant at oleocanthal i olivenolje har en styrke slående lik som stoffet ibuprofen i hemme cyclooxygenase (Cox) enzym som forårsaker smerter og betennelser. Resultatene er publisert i tidsskriftet Nature.

Gitt bivirkninger av vanlige smertestillende medisiner, finne en ernæringsmessig måte å redusere smerter og betennelser kan være en løsning for folk som lider av smerter.

I en annen studie italienske forskere forklarer at den karakteristiske besk og bitter smak av virgin olivenolje har blitt tilskrevet fenoler i oljen som har potensial antioksidant, anti-inflammatorisk, chemopreventive og anti-kreft fordeler.

Forskning på helse fordeler av Olive Oil

På møtet i "International konferanse om sunne effekten av virgin olivenolje" som fant sted i Spania i 2005, en rekke fordeler med virgin olivenolje fra forskningen ble skissert. De så på forbruket av olivenolje fra perspektivet til spørsmål som kardiovaskulær helse, kreft og lang levetid. Når det gjelder anti-aging bemerket de: "Jo flere nyere studier konsekvent støtte som Middelhavet diett, basert på virgin olivenolje, er kompatibel med en sunnere aldring og økt levetid."

Forbruk av olivenolje har vært forbundet med:

    * Reduksjon av total kolesterol og en økning i high-density kolesterol (HDL-C), som har en beskyttende effekt på blodårene.

    * Forbedret sensitivitet celler til insulin, som bidrar til å forebygge metabolsk syndrom. Forebygging Metabolsk syndrom er viktig, fordi syndromet øker risikoen for hjerte-og karsykdommer, diabetes, høyt blodtrykk og fedme.

    * Redusert risiko for hjerte-og karsykdommer, høyt blodtrykk og Alzheimers sykdom.


Potent Antioxidant Power of Olive Oil

Fenoliske forbindelser er potente antioksidanter som finnes i jomfruelig og extra virgin olivenolje. Disse forbindelsene gir uraffinert olivenoljer sine særegne smaker og høy grad av stabilitet.

Studier indikerer disse forbindelsene kan være i stand til å:

    * Slå av aktiviteten til gener som produserer den type betennelse som forårsaker koronar hjertesykdom.

    * Redusere produksjonen av inflammatoriske kjemikalier kalles tromboxaner og leukotriener.

    * Redusere produksjonen av den mest ødeleggende formen for kolesterol, oksidert LDL kolesterol.

    * University of South Australia forskerne oppmerksom på at stoffer fra oliven ble funnet å være antimikrobiell mot ulike bakterier.


Og olivenolje er bare begynnelsen av anti-inflammatoriske matvarer. Lær mer om kampene smerter og betennelse i artikkelen min: Natural Anti-inflammatorisk matvarer og kosttilskudd som hjelper Leddgikt

Nyter Olive Oil

Forskningen studier fokuserer på fordelene ved ekstra virgin olivenolje, så dette er det jeg alltid kjøper. Jeg ser for økologisk olje som er dyrket uten plantevernmidler. Ferskhet teller, så jeg liker butikken der de selger mye olje, for eksempel en stor helsekost butikk. Oppbevar den på et kjølig sted.

Mengden olivenolje forbundet med beskyttelse mot betennelse er bare to teskjeer om dagen, noe som er enkelt å oppnå. Et dryss av olivenolje gjør en enkel salat dressing, og litt olje kan brukes til å dyppe brød, i stedet for smør. Olivenolje kan også brukes i baking.

Her er en populær frisk og søt oppskrift fra min bok The Fat Resistance Diet, en anti-inflammatorisk kostprogram.

Pomegranate Lime Dressing

Granateple juice er en fremragende kilde til flavonoider som bidrar til å redusere betennelse.

1 ts extra virgin olivenolje
Juice av 1 / 2 lime
1 ss usukret granateple juice

I en krukke, rist sammen ekstra virgin olivenolje, limesaft, og granateple juice. Serverer en.

Få mer gratis oppskrifter på fatresistancediet.com




Kilde:Best Health, Leo Galland, MD
Leo Galland, MD er en bord-sertifisert indremedisiner, forfatter og internasjonalt anerkjent leder i integrert medisin. Dr. Galland er grunnleggeren av Pill Anbefalt, en web-applikasjon for å lære om medisiner, kosttilskudd og mat. Registrer deg for GRATIS å finne ut hvordan medisiner og vitaminer samhandle. Se hans videoer på YouTube og bli med p-pillen Anbefalt Facebook-side.

Referanser og videre lesing:

Ordinær av British School i Athen, Dekning: 1894-2007 (Vols. 1-102)

Olive Oil: Fra Tree til Tabell, Peggy Knickerbocker og Laurie Smith, Chronicle Books; 2. utgave (oktober 1997)

Nature. Sep 2005 1, 437 (7055) :45-6. "Phytochemistry: ibuprofen-lignende aktivitet i extra virgin olivenolje." Beauchamp GK, Keast RS, Morel D, Lin J, Pika J, Han Q, Lee CH, Smith AB, Breslin PA.
Monell Chemical Senses Center, Philadelphia, Pennsylvania 19104, USA.

Inflammopharmacology. 2009 april, 17 (2) :76-84. "Fenoliske forbindelsene i olivenolje: antioksidant, helse og organoleptiske aktiviteter i henhold til deres kjemiske struktur." Servili M, Esposto S, Fabiani R, Urbani S, Taticchi A, Mariucci F, Selvaggini R, Montedoro GF.
Dipartimento di Scienze Economico-estimative e degli Alimenti, Sezione di Tecnologie e Biotecnologie degli Alimenti, Università degli Studi di Perugia, Via S. Costanzo, 06126 Perugia, Italia.

Eur J Clin Invest. Jul 2005, 35 (7) :421-4 "Internasjonal konferanse om den sunne effekten av virgin olivenolje." Perez-Jimenez F, Alvarez de Cienfuegos G, Badimon L, Barja G, Battino M, Blanco A, Bonanome A,. Colomer R, Corella-piquer D, Covas jeg, Chamorro-Quiros J, Kafatos Escrich E, Gaforio JJ, Garcia Luna PP, Hidalgo L, A, Kris-Etherton PM, Lairon D, Lamuela-Raventos R, Lopez-Miranda J, Lopez-Segura F, Martinez-Gonzalez MA, Mata P, Mataix J, Ordovas J, Osada J, Pacheco-Reyes R, Perucho M, Pineda-Priego M, Quiles JL, Ramirez-Tortosa MC, Ruiz-Gutierrez V, Sanchez- Rovira P, Solfrizzi V, Soriguer-Escofet F, de la Torre-Fornell R, Trichopoulos A, Villalba-Montoro JM, Villar-Ortiz JR, Visioli F.
Lipid og Atherosclerosis Unit, Reina Sofia University Hospital, Cordoba, Spania.

Public Health Nutr. Sep 2009, 12 (9A) :1607-17. "Middelhavet diett og metabolsk syndrom:. Bevisene" Babio N, Bulló M, Salas-Salvadó J. Human Nutrition Unit, Institutt for biokjemi og bioteknologi, Hospital Universitari de Sant Joan de Reus, IISPV, Avdeling for medisin og helsefag, Rovira Jeg Virgili University, Spania.

J Nutr Biochem. Nov 2002, 13 (11) :636-644 "Major fenoliske forbindelser i olivenolje: metabolisme og helseeffekter.". Tuck KL, Hayball PJ.
Senter for Pharmaceutical Research, School of Pharmaceutical, Molekylær og Biomedical Sciences, University of South Australia, 5000, Adelaide, Australia

BMC Genomics. 2010 Apr 20; 11:253. "Gene uttrykk endringer i mononukleære celler hos pasienter med metabolsk syndrom etter akutt inntak av fenol-rik virgin olivenolje." Camargo A, Ruano J, Fernandez JM, Parnell LD, Jimenez A, Santos-Gonzalez M, Marin C, Perez-Martinez P, Uceda M, Lopez-Miranda J, Perez-Jimenez F.
IMIBIC (Instituto Maimonides de Investigacion BioMedica de Cordoba), Reina Sofia universitetssykehus, Universitetet i Cordoba, Spania.

J Nutr. Jun 2008, 138 (6) :1074-8. "En extra virgin olivenolje rik på polyfenoliske forbindelser har antioksidant virkning i OF1 mus." Oliveras-López MJ, Berna G, Carneiro EM, López-García de la Serrana H, Martín F, López MC.
Institutt for molekylær biologi og biokjemi Engineering, andalusiske Center for Molecular Biology og regenerativ medisin, CIBERDEM, Universitetet i Pablo de Olavide i Sevilla, 41092 Sevilla, Spania.

Nutr Metab Cardiovasc Dis. Feb 2005, 15 (1) :13-23. "Effekt av umettet fett inntak fra Middelhavet diett på rottelever mRNA ekspresjon: selektiv modulering av gener involvert i lipidmetabolismen." Eletto D, Leone A, Bifulco M, Tecce MF.
Dipartimento di Scienze Farmaceutiche, Università di Salerno, Via Ponte Don Melillo, I-84084 Fisciano (SA), Italia.

Åreforkalkning. 2007 Jan; 190 (1) :181-6. Epub Feb 2006 20. "Postprandial anti-inflammatorisk og antioksidant virkning av extra virgin olivenolje." Bogani P, Galli C, Villa M, Visioli F.
Institutt for Farmakologiske Sciences, University of Milano, Via Balzaretti 9, 20133 Milano, Italia.

J Am Coll Nutr. Apr 2008, 27 (2) :314-20. "Endringer i LDL fettsyresammensetning som en respons på olivenolje behandlingen er omvendt relatert til lipid oksidativ skade:. The Eurolive studien" Cicero AF, Nascetti S, López-Sabater MC, Elosua R, Salonen JT, Nyyssönen K, Poulsen HE, Zunft HJ, Kiesewetter H, de la Torre K, Covas MI, Kaikkonen J, Mursu J, Koenbick C, Bäumler H, Gaddi AV; Eurolive Study Group.
GC Descovich aterosklerose og metabolsk sykdom Research Unit, Internal Medicine, Aldring og nyre sykdommer Institutt, Universitetet i Bologna, Via Massarenti, 9, 40138 Bologna, Italia.


J Am Coll Nutr. Oct 2007, 26 (5) :434-44. "En MUFA-rikt kosthold forbedrer posprandial glukose, lipid og GLP-1 respons i insulin-resistente fag." Paniagua JA, de la Sacristana AG, Sánchez E, Romero jeg, Vidal-Puig A, Berral FJ, Escribano A, Moyano MJ, Perez-Martinez P, López-Miranda J, Pérez-Jiménez F.
Lipider og Atherosclerosis Research Unit, University Hospital Reina Sofía, Córdoba, Spania.

2 kommentarer:

  1. Dette var veldig interessant!
    Mye fin fakta og noe å ta med seg videre :)

    SvarSlett
  2. Det enkle er ofte det beste vet du. Tror nok at det vi putter i oss kan påvirke helsen i positiv eller negativ retning for den sags skyld.

    SvarSlett