Totalt antall sidevisninger

onsdag 11. mai 2011

Hjemmelaget rømmegrøt med spekemat og frukt

Det er ikke noe hokus pokus å lage rømmegrøt og det smaker selvfølgelig mye bedre enn de som         
ligger i kjøledisken.
Jeg syntes at hele Norges Wenche har en enkel og grei oppskrift og jeg syntes det var veldig spennende å servere spekamaten på pinner sammen med grønnsaker. Jeg ville valgt melon og jordbær istedenfor for det syntes jeg er godt sammen med det salte kjøttet. Barn (iallefall min sønn) elsker alt som blir servert på pinner, så dette kommer han til å like.

Hjemmelaget rømmegrøt,
5 dl seterrømme
2 dl hvetemel
5 dl melk
1 ts salt
sukker og kanel
-30 minutter

Slik gjør du:

Typisk norsk sommermat ofte servert med spekemat som følge..
Drikke til grøt har variert fra melk, søt eller sur, rød saft eller øl. Et glass iskaldt vann med smak av sitron kan også servers til grøten.
Rømmegrøt er enkelt å lage og i dag lager vi en grøt som ikke er så mektig.
Ha rømmen over i en kasserolle og kok under lokk i 2 min. Rør inn halvparten av melet. Rør kraftig så kommer smøret fram. Skum det av. Rør inn resten av hvetemelet og spe med varm melk. Rør godt slik at grøten blir glatt og klumpfri. Kok grøten i ca 8 min.
Salt grøten og server med smør, sukker og kanel. Godt tilbehør er div spekemat tredd på spidd, flatbrød og jordbær.     Vi på vestlandet er veldig glad i vannkringle som tilbehør, men det er ikke å få tak i andre steder i Norge.
:
Tips:
Skal grøten stå litt før servering, hell litt melk over grøten, det hindrer snerk.
Rømmegrøt tykner når den blir stående og melken røres inn i grøten før servering. Kok opp på nytt.
Tips: Får du ikke nok smør ut av grøten , smelt usaltet smør og øs av det klare gule smøret ( ikke bunnfallet) og server til grøten.
Bunnfallet kan du bruke i bakst eller vaffelrøre.
Her ser du mer:
Så er det endelig min tur å si velbekomme og jeg ønsker deg en fin 17. mai feiring.



1 kommentar:

  1. Heia :)
    Du etterlyste å få stå på hageblogger-oversikten, men der står du da forlengst ;)

    Håper du har finfint hagevær der du bor, her nikoser jeg meg med tidenes beste vår.

    Og rart det der med barn og pinner på mat, alltid en slæger!

    SvarSlett