Totalt antall sidevisninger

søndag 15. mai 2011

Bli kvitt Iberiasneglens ved hjelp av sneglens fiender.

Jeg skrev dette innlegget for et par mnd siden, men vil minne dere på at nå har kampen mor brunsneglen begynt for fult. Les litt om Iberiasneglens fiender og hvordan du kan bli kvitt den.

Hvert år håper jeg at Iberiasneglen er utdødd,men blir likeskuffet hvert år. La meg begynne med det naturen ordner opp i selv. Det er nemlig noen ekle skapninger som spiser diss sleipe ekle sneglene.

IBERIASNEGLENS FIENDER:

Løpebillen er en sneglejeger=

Sneglejeger nr 1: Løpebillen er en glupsk sneglejeger. Den er en av de viktigste fiendene til brunsneglen og er spesielt aktiv om våren og høsten.             © Foto: Wikimedia Commons




Sneglejeger nr.2: Pinnsvinet.
Pinnsvin for seg i sneglefatet, samt at også noen fuglearter  har funnet ut av hvordan de raskt kan ta livet av sneglen før den rekker å sondre ut slim. Har du først fått en pinnsvin i hagen, så gjør slik at det kan trives der.I


Iberia sneglens fiende nr 3: Boasneglen

Boasneglen spiser nemlig Iberiasneglen og eggene. De har  ikke vært i landet så lenge og de liker seg best ved kysten.           De holder seg rundt trærne. Jeg fant en under pæretreet i fjor  og jeg fikk frysinger over hele kroppen. Den tror nesten den var opp mot 20 cm. Det må taes med forbehold for  vi jenter er ikke så flinke med mål rundt den størrelsen. Vi har nok blitt lurt før....



Fiende 4: Frosk og padder

Jeg for min del hadde mye heller valgt å ha brunsnegler i hagen  istedenfor frosker for jeg har fått litt froskeforbi på mine gamle dager.  







Resten er opp til oss. Det er lurt å ta seg en runde nå om våren  og sjekk hagen for egg. De ligger ofte under steiner og kvist  hauger. Slik ser de ut:


Det har vært mye snakk hva men kan gjøre, men ingenting har fungert til nå. En snegl kan legge opptil 400 egg, så vi har en jobb å gjøre for å bekjempe det. Har ofte tenkt på at det skulle vært" vrakpant" på de. Tror du ikke ungene rundt om kring hadde begynt å plukke hvis de hadde fått en krone pr. stykk? Det støtter jeg å bruke skattepengene våre til. Nei vi må nok fikse det selv.  Det aller letteste å gjøre det utrivelig for sneglene i din hage. De unngår å gå der de må over skarpe ting som feks grus. Rundt kompostbingen og kjøkkenhagen kan du for eksempel legge knuste eggeskall. Eggeskall brytes ned og blir omsider til jord, men du kan også få kjøpt noe som ligner på sagblad men ikke fult så skarpt. Setter du det rundt de stedene som er mest utsatt for snegler så er det området sikret. Iberiasnegler  har en uvenn, nemlig denne her   Boasneglen spiser nemlig Iberiasneglen og eggene. De har ikke vært i landet så lenge og de liker seg best ved kysten. De holder seg rundt trærne.
Jeg fant en under pæretreet i fjor og jeg fikk frysinger over hele kroppen.Den tror nesten den var opp mot 20 cm. Det må taes med forbehold for  vi jenter er ikke så flinke med mål rundt den størrelsen. Vi har nok blitt lurt før.....

Drepes med parasitter

Det finnes et middel som er å få kjøpt på utvalgte hagesentre som heter Nematoder. Jeg har ikke prøvd dette selv, men har lest om det.  
Middelet du kan benytte heter Nemaslug. Preparatet inneholder nematoder som gir brunsneglen ufrivillig spisevegring, som leder til død i løpet av et par uker. Det du kan gjøre da er å fine frem noen gamle blomsterpotter eller yougurt begre, blande pulveret med Nematoder med vann slik det står på pakken , legge noen kvister slik at potten el begeret blir holdt oppe. Da går sneglene inn der, spiser giften. så kommer tanten og onkelen og spiser de igjen. Høres nesten ut som et H C Andesen eventyr

Noen tips om nematoder

- Nematoder er levende organismer. Derfor må middel som inneholder nematoder oppbevares uåpnet i kjøleskap ved 5ºC fram til det skal benyttes. Holdbarhetsdato er angitt på pakken. Middelet tåler ikke frost.



- Nematodene er ømfintlige for lys, behandlingen må foregå om kvelden eller når det er overskyet vær.

- Nematodene er avhengige av vann for å kunne bevege seg i jorda. Behandling med nematoder kan gjerne foretas i regnvær.

- Behandlingen kan skje der jorden holder mer enn 5 grader. Kilde: Bogrønt.no


Uansett hvike metode du bruker så er det viktig at vi sammen og bekjemper denne uvelkomne skapningen. Det nytter ikke at du holder de i sjakk når ikke naboen gjør det.

onsdag 11. mai 2011

Hjemmelaget rømmegrøt med spekemat og frukt

Det er ikke noe hokus pokus å lage rømmegrøt og det smaker selvfølgelig mye bedre enn de som         
ligger i kjøledisken.
Jeg syntes at hele Norges Wenche har en enkel og grei oppskrift og jeg syntes det var veldig spennende å servere spekamaten på pinner sammen med grønnsaker. Jeg ville valgt melon og jordbær istedenfor for det syntes jeg er godt sammen med det salte kjøttet. Barn (iallefall min sønn) elsker alt som blir servert på pinner, så dette kommer han til å like.

Hjemmelaget rømmegrøt,
5 dl seterrømme
2 dl hvetemel
5 dl melk
1 ts salt
sukker og kanel
-30 minutter

Slik gjør du:

Typisk norsk sommermat ofte servert med spekemat som følge..
Drikke til grøt har variert fra melk, søt eller sur, rød saft eller øl. Et glass iskaldt vann med smak av sitron kan også servers til grøten.
Rømmegrøt er enkelt å lage og i dag lager vi en grøt som ikke er så mektig.
Ha rømmen over i en kasserolle og kok under lokk i 2 min. Rør inn halvparten av melet. Rør kraftig så kommer smøret fram. Skum det av. Rør inn resten av hvetemelet og spe med varm melk. Rør godt slik at grøten blir glatt og klumpfri. Kok grøten i ca 8 min.
Salt grøten og server med smør, sukker og kanel. Godt tilbehør er div spekemat tredd på spidd, flatbrød og jordbær.     Vi på vestlandet er veldig glad i vannkringle som tilbehør, men det er ikke å få tak i andre steder i Norge.
:
Tips:
Skal grøten stå litt før servering, hell litt melk over grøten, det hindrer snerk.
Rømmegrøt tykner når den blir stående og melken røres inn i grøten før servering. Kok opp på nytt.
Tips: Får du ikke nok smør ut av grøten , smelt usaltet smør og øs av det klare gule smøret ( ikke bunnfallet) og server til grøten.
Bunnfallet kan du bruke i bakst eller vaffelrøre.
Her ser du mer:
Så er det endelig min tur å si velbekomme og jeg ønsker deg en fin 17. mai feiring.



mandag 9. mai 2011

Nå er krabbesesongen åpnet.

Årets første krabbelunsj ble spist i helgen. Vi har altid spist krabber i mai og de har det alltid vært mat i.Vi satt ut krabbetegner i påsken og de har blitt fort godt opp på fisk og matrester siden da. I dag røk de til.
Det er noe helt spesielt med årets første krabbemåltid

.

Rolf elsker en liten skalldyrs akkevitt til krabbene. Den fremhever smaken hevder han.




Ikke helt min greie med akkevitt ,men det er jo tross alt vår og nydelig vær så hvorfor ikke ta en lille en..

søndag 8. mai 2011

Vindusvasken ble som en lek med dette hjelpemiddelet.

Nå er det snart 17 mai og hvis du ikke har vasket vinduene dine enda så har jeg et godt tips som forenkler jobben.  Jeg fikk denne elektriske vaskeren fra Karcher  til bursadgen min og den var var så god og lett å bruke at jeg var nødt til å dele det med deg.  

                                                                                                                  
Det var rett og slett bare til å spraye ruten for så å vaske over med vindusmoppen, hvis jeg kan kalle det for det.



  


Dette er jo ikke noe nytt for vi har hatt Jif Universal i mange år, men det som er så genialt med dette hjelpemiddelet er at den ande dubbeditten suger opp all fuktigherten fra ruten. Det blir ikke en eneste stripe og om ikke det er nok så kan du snu vinduet med en gang for å ta baksiden. Det går også utrolig rask.



Jeg bruker den på glassveggene i dusjen også og den tar bort alle kalk rester i en super fart.
Vindussugeren(som er selvoversatt fra den tyske bruksanvisningen) er batteridrevet og lader følger selvfølgellig med.    
Jeg har sett at de har den på Jernia og den er slett ikke dyr, så løp og kjøp.




                                                    

mandag 2. mai 2011

Olivenolje istedenfor smertestillende piller.

Du har sikkert hørt at en ss olivenolje hver dag skal gi helsegevinst, men du viste sikkert ikke at det kan hjelpe og forebygge en rekke sykdommer. Invister to minutter til lesing av dette.
Kan en tradisjonell mat har smerter og betennelser-reduserende effekt lik over disk smerte medisin som ibuprofen?

Forskere fra Italia, Spania, USA og Australia har oppdaget at ekstra virgin olivenolje kan gi betydelige helsegevinster, inkludert muligheten til å bidra til å redusere smerter og betennelser.

Denne robuste, flavorful olje er et eksempel på mat som medisin konsept, som matvarer kan ha en kraftig innvirkning på helsen.

En mytiske, Sacred Oil  



Fra antikkens Hellas til Det hellige land, har olivenolje blitt verdsatt. Feiret som hellig i gresk mytologi, olivengrenen symbolisert fred i hellenistisk kultur. Bevis for denne gamle oljen ble oppdaget i 1901 på «rommet med Olive Press" på Knossos på Kreta i det østlige Middelhavet. Derfra oliven ble presset inn i olje over 4500 år siden og olivenolje ble eksportert til Nord-Afrika og fastlandet i Hellas.

Dyrking av oliventrær spredt rundt Middelhavet der olivenolje blomstret sammen med mange tidlige sivilisasjoner. Bibelen taler om olivenolje, og det har blitt brukt av kristendommen og jødedommen som en hellig salvelse olje.

I dag, de store produsentene av olivenolje er Spania, Italia, Hellas, Tunisia, Tyrkia, Marokko og Syria.

Men den økende populariteten av olivenolje kan sees i spredningen av dyrking rundt om i verden til land som USA, Chile og Sør-Afrika. Australia har blitt en energisk olivenolje produsent og eksportør, og har nettopp annonsert en post avling.

Under reiser med familien min fra sør i Frankrike til Toscana til Hellas har jeg vært vitne til den spesielle skjønnheten i oliventre og smakte dens frukt. Som tåler varme, sol og overleve på bare litt fuktighet, ble den hardføre oliventre et ikon i Middelhavsregionen. Minusgrader, men kan skade trærne og avlingen.

Spise sunt med olivenolje

Extra virgin olivenolje kan bidra ernæringsmessig støtte i kampen mot slike helseproblemer som leddgikt, hjerte-og karsykdommer, høyt kolesterol, og i smertebehandling.

En forskningsstudie fra Spania har vist at høyere olivenolje forbruk er knyttet slankere kroppsvekt, en viktig faktor i forebygging av kroniske tilstander.

En annen studie fra universitetene i Navarra og Las Palmas de Gran Canaria i Spania sett på hvordan dietter inkludert olivenolje kan beskytte mot depresjon: Bad Fett knyttet til depresjon

Naturlig Painkiller Oppdaget i Olive Oil

Nyere forskning har identifisert antioksidant som heter oleocanthal, som bare finnes i ekstra virgin olivenolje. Forskere ved Monell Chemical Senses Center i Philadelphia, fant at oleocanthal i olivenolje har en styrke slående lik som stoffet ibuprofen i hemme cyclooxygenase (Cox) enzym som forårsaker smerter og betennelser. Resultatene er publisert i tidsskriftet Nature.

Gitt bivirkninger av vanlige smertestillende medisiner, finne en ernæringsmessig måte å redusere smerter og betennelser kan være en løsning for folk som lider av smerter.

I en annen studie italienske forskere forklarer at den karakteristiske besk og bitter smak av virgin olivenolje har blitt tilskrevet fenoler i oljen som har potensial antioksidant, anti-inflammatorisk, chemopreventive og anti-kreft fordeler.

Forskning på helse fordeler av Olive Oil

På møtet i "International konferanse om sunne effekten av virgin olivenolje" som fant sted i Spania i 2005, en rekke fordeler med virgin olivenolje fra forskningen ble skissert. De så på forbruket av olivenolje fra perspektivet til spørsmål som kardiovaskulær helse, kreft og lang levetid. Når det gjelder anti-aging bemerket de: "Jo flere nyere studier konsekvent støtte som Middelhavet diett, basert på virgin olivenolje, er kompatibel med en sunnere aldring og økt levetid."

Forbruk av olivenolje har vært forbundet med:

    * Reduksjon av total kolesterol og en økning i high-density kolesterol (HDL-C), som har en beskyttende effekt på blodårene.

    * Forbedret sensitivitet celler til insulin, som bidrar til å forebygge metabolsk syndrom. Forebygging Metabolsk syndrom er viktig, fordi syndromet øker risikoen for hjerte-og karsykdommer, diabetes, høyt blodtrykk og fedme.

    * Redusert risiko for hjerte-og karsykdommer, høyt blodtrykk og Alzheimers sykdom.


Potent Antioxidant Power of Olive Oil

Fenoliske forbindelser er potente antioksidanter som finnes i jomfruelig og extra virgin olivenolje. Disse forbindelsene gir uraffinert olivenoljer sine særegne smaker og høy grad av stabilitet.

Studier indikerer disse forbindelsene kan være i stand til å:

    * Slå av aktiviteten til gener som produserer den type betennelse som forårsaker koronar hjertesykdom.

    * Redusere produksjonen av inflammatoriske kjemikalier kalles tromboxaner og leukotriener.

    * Redusere produksjonen av den mest ødeleggende formen for kolesterol, oksidert LDL kolesterol.

    * University of South Australia forskerne oppmerksom på at stoffer fra oliven ble funnet å være antimikrobiell mot ulike bakterier.


Og olivenolje er bare begynnelsen av anti-inflammatoriske matvarer. Lær mer om kampene smerter og betennelse i artikkelen min: Natural Anti-inflammatorisk matvarer og kosttilskudd som hjelper Leddgikt

Nyter Olive Oil

Forskningen studier fokuserer på fordelene ved ekstra virgin olivenolje, så dette er det jeg alltid kjøper. Jeg ser for økologisk olje som er dyrket uten plantevernmidler. Ferskhet teller, så jeg liker butikken der de selger mye olje, for eksempel en stor helsekost butikk. Oppbevar den på et kjølig sted.

Mengden olivenolje forbundet med beskyttelse mot betennelse er bare to teskjeer om dagen, noe som er enkelt å oppnå. Et dryss av olivenolje gjør en enkel salat dressing, og litt olje kan brukes til å dyppe brød, i stedet for smør. Olivenolje kan også brukes i baking.

Her er en populær frisk og søt oppskrift fra min bok The Fat Resistance Diet, en anti-inflammatorisk kostprogram.

Pomegranate Lime Dressing

Granateple juice er en fremragende kilde til flavonoider som bidrar til å redusere betennelse.

1 ts extra virgin olivenolje
Juice av 1 / 2 lime
1 ss usukret granateple juice

I en krukke, rist sammen ekstra virgin olivenolje, limesaft, og granateple juice. Serverer en.

Få mer gratis oppskrifter på fatresistancediet.com




Kilde:Best Health, Leo Galland, MD
Leo Galland, MD er en bord-sertifisert indremedisiner, forfatter og internasjonalt anerkjent leder i integrert medisin. Dr. Galland er grunnleggeren av Pill Anbefalt, en web-applikasjon for å lære om medisiner, kosttilskudd og mat. Registrer deg for GRATIS å finne ut hvordan medisiner og vitaminer samhandle. Se hans videoer på YouTube og bli med p-pillen Anbefalt Facebook-side.

Referanser og videre lesing:

Ordinær av British School i Athen, Dekning: 1894-2007 (Vols. 1-102)

Olive Oil: Fra Tree til Tabell, Peggy Knickerbocker og Laurie Smith, Chronicle Books; 2. utgave (oktober 1997)

Nature. Sep 2005 1, 437 (7055) :45-6. "Phytochemistry: ibuprofen-lignende aktivitet i extra virgin olivenolje." Beauchamp GK, Keast RS, Morel D, Lin J, Pika J, Han Q, Lee CH, Smith AB, Breslin PA.
Monell Chemical Senses Center, Philadelphia, Pennsylvania 19104, USA.

Inflammopharmacology. 2009 april, 17 (2) :76-84. "Fenoliske forbindelsene i olivenolje: antioksidant, helse og organoleptiske aktiviteter i henhold til deres kjemiske struktur." Servili M, Esposto S, Fabiani R, Urbani S, Taticchi A, Mariucci F, Selvaggini R, Montedoro GF.
Dipartimento di Scienze Economico-estimative e degli Alimenti, Sezione di Tecnologie e Biotecnologie degli Alimenti, Università degli Studi di Perugia, Via S. Costanzo, 06126 Perugia, Italia.

Eur J Clin Invest. Jul 2005, 35 (7) :421-4 "Internasjonal konferanse om den sunne effekten av virgin olivenolje." Perez-Jimenez F, Alvarez de Cienfuegos G, Badimon L, Barja G, Battino M, Blanco A, Bonanome A,. Colomer R, Corella-piquer D, Covas jeg, Chamorro-Quiros J, Kafatos Escrich E, Gaforio JJ, Garcia Luna PP, Hidalgo L, A, Kris-Etherton PM, Lairon D, Lamuela-Raventos R, Lopez-Miranda J, Lopez-Segura F, Martinez-Gonzalez MA, Mata P, Mataix J, Ordovas J, Osada J, Pacheco-Reyes R, Perucho M, Pineda-Priego M, Quiles JL, Ramirez-Tortosa MC, Ruiz-Gutierrez V, Sanchez- Rovira P, Solfrizzi V, Soriguer-Escofet F, de la Torre-Fornell R, Trichopoulos A, Villalba-Montoro JM, Villar-Ortiz JR, Visioli F.
Lipid og Atherosclerosis Unit, Reina Sofia University Hospital, Cordoba, Spania.

Public Health Nutr. Sep 2009, 12 (9A) :1607-17. "Middelhavet diett og metabolsk syndrom:. Bevisene" Babio N, Bulló M, Salas-Salvadó J. Human Nutrition Unit, Institutt for biokjemi og bioteknologi, Hospital Universitari de Sant Joan de Reus, IISPV, Avdeling for medisin og helsefag, Rovira Jeg Virgili University, Spania.

J Nutr Biochem. Nov 2002, 13 (11) :636-644 "Major fenoliske forbindelser i olivenolje: metabolisme og helseeffekter.". Tuck KL, Hayball PJ.
Senter for Pharmaceutical Research, School of Pharmaceutical, Molekylær og Biomedical Sciences, University of South Australia, 5000, Adelaide, Australia

BMC Genomics. 2010 Apr 20; 11:253. "Gene uttrykk endringer i mononukleære celler hos pasienter med metabolsk syndrom etter akutt inntak av fenol-rik virgin olivenolje." Camargo A, Ruano J, Fernandez JM, Parnell LD, Jimenez A, Santos-Gonzalez M, Marin C, Perez-Martinez P, Uceda M, Lopez-Miranda J, Perez-Jimenez F.
IMIBIC (Instituto Maimonides de Investigacion BioMedica de Cordoba), Reina Sofia universitetssykehus, Universitetet i Cordoba, Spania.

J Nutr. Jun 2008, 138 (6) :1074-8. "En extra virgin olivenolje rik på polyfenoliske forbindelser har antioksidant virkning i OF1 mus." Oliveras-López MJ, Berna G, Carneiro EM, López-García de la Serrana H, Martín F, López MC.
Institutt for molekylær biologi og biokjemi Engineering, andalusiske Center for Molecular Biology og regenerativ medisin, CIBERDEM, Universitetet i Pablo de Olavide i Sevilla, 41092 Sevilla, Spania.

Nutr Metab Cardiovasc Dis. Feb 2005, 15 (1) :13-23. "Effekt av umettet fett inntak fra Middelhavet diett på rottelever mRNA ekspresjon: selektiv modulering av gener involvert i lipidmetabolismen." Eletto D, Leone A, Bifulco M, Tecce MF.
Dipartimento di Scienze Farmaceutiche, Università di Salerno, Via Ponte Don Melillo, I-84084 Fisciano (SA), Italia.

Åreforkalkning. 2007 Jan; 190 (1) :181-6. Epub Feb 2006 20. "Postprandial anti-inflammatorisk og antioksidant virkning av extra virgin olivenolje." Bogani P, Galli C, Villa M, Visioli F.
Institutt for Farmakologiske Sciences, University of Milano, Via Balzaretti 9, 20133 Milano, Italia.

J Am Coll Nutr. Apr 2008, 27 (2) :314-20. "Endringer i LDL fettsyresammensetning som en respons på olivenolje behandlingen er omvendt relatert til lipid oksidativ skade:. The Eurolive studien" Cicero AF, Nascetti S, López-Sabater MC, Elosua R, Salonen JT, Nyyssönen K, Poulsen HE, Zunft HJ, Kiesewetter H, de la Torre K, Covas MI, Kaikkonen J, Mursu J, Koenbick C, Bäumler H, Gaddi AV; Eurolive Study Group.
GC Descovich aterosklerose og metabolsk sykdom Research Unit, Internal Medicine, Aldring og nyre sykdommer Institutt, Universitetet i Bologna, Via Massarenti, 9, 40138 Bologna, Italia.


J Am Coll Nutr. Oct 2007, 26 (5) :434-44. "En MUFA-rikt kosthold forbedrer posprandial glukose, lipid og GLP-1 respons i insulin-resistente fag." Paniagua JA, de la Sacristana AG, Sánchez E, Romero jeg, Vidal-Puig A, Berral FJ, Escribano A, Moyano MJ, Perez-Martinez P, López-Miranda J, Pérez-Jiménez F.
Lipider og Atherosclerosis Research Unit, University Hospital Reina Sofía, Córdoba, Spania.